Huidtherapie
Een huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van de huid. Huidtherapeuten behandelen zowel de gezonde als de zieke en/of beschadigde huid.
Kim Nooteboom
H U I D T H E R A P E U T
Welkom op mijn pagina! Hier leest u alles over mijn achtergrond en hoe ik in de wereld ben gerold van de huidtherapie. Dit begon namelijk al toen ik jong was en mijn moeder haar eigen praktijk als schoonheidsspecialiste opende in Maasland, ik droomde er al van om hetzelfde te doen. Nu jaren later openen we samen een eigen praktijk, dat maakt het nog specialer voor mij.
Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om eerst de opleiding apothekersassistente te gaan doen. Dit vak heb ik ook altijd interessant gevonden en ben dan ook een aantal jaar werkzaam geweest binnen een apotheek. Ondanks deze informatieve baan kwam ik er in deze tijd achter dat ik de huid ook erg interessant vond en dat bracht mij bij de opleiding Huidtherapie aan de Haagse Hogeschool. Hiervoor heb ik mijn diploma behaald en ben nu dus volledig gediplomeerd Huidtherapeut.
Dankzij deze opleiding kan ik op een effectieve manier huidaandoeningen aanpakken waarbij ik ook gebruik kan maken van producten waarmee schoonheidsspecialisten dat niet kunnen. Dankzij de kennis die ik in beide opleidingen heb opgedaan ben ik bekend met zowel ingrediënten en medicijnen dat ik kan toepassen om het maximale resultaat in huidverzorging en verbetering te realiseren. Het is immers het grootste orgaan wat wij hebben dus hier moet goed voor gezorgd worden!
Certificaten
Om de professionaliteit te waarborgen is hier te zien welke diploma's ik heb voor mijn vakgebied.
Alles wat u moet weten over een huidverbeterende behandeling
-
1
Een persoonlijk gesprek over uw klachten en wensen.
Door middel van een persoonlijk gesprek in onze huidkliniek in Maasland wordt de eerste stap gezet in het behandelplan. Tijdens dit gesprek bespreken we samen uw klachten en wensen. Daarnaast bespreken we wat de beste behandelmethode is voor uw wensen en eventueel een advies voor de thuisbehandeling.
Tijdens het gesprek krijgt u een duidelijk beeld over hoe er te werk wordt gegaan in de praktijk en wat u van de behandeling kunt verwachten. Tijdens dit gesprek wordt er advies op maat gegeven en worden ook vragen die u nog heeft beantwoord.
-
2
Samen stellen we een juist geschikt behandelplan op.
Naar aanleiding van het gesprek wordt er in een behandelplan nog extra informatie mee gegeven met betrekking op de behandelingen. Afhankelijk van uw huidtypen, klachten en wensen wordt er een persoonlijk plan geschreven.
In het plan vindt u advies voor thuis en waar u rekening mee moet houden voor de behandelingen.
-
3
De behandeling vind plaats in een professionele praktijk.
De behandeling vind plaats in de praktijk. Tijdens de behandeling kunt u nog extra advies krijgen met betrekking op de behandelingen. Door de behandeling te combineren met een thuisbehandeling zal er een verbetering te zien zijn aan uw huid.
Wanneer voor u het optimale resultaat is behaald, krijgt u vanuit ons nog een advies mee om de huid te onderhouden en het behaalde resultaat te behouden.
Geïnteresseerd? Maak nu een afspraak!
Fijn om te horen dat u interesse heeft in een behandelplan. Laten we samen hoe wat we voor u kunnen betekenen.
Deze therapieën behandel ik...
Hieronder vindt u een overzicht van veel toegepaste behandelingen. In het begin van een kennismakingsgesprek overleg ik eerst samen met de klant welke therapievorm het beste bij u en uw klachten past, en waar u zich gemakkelijk bij voelt.
Acné behandeling
Er zijn verschillende vormen van acné, tijdens een intake gesprek word er gekeken wat voor soort acné u hebt en aan de hand daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.
- Verschillende peelings
- Manuele diepte reiniging
- Microneedling
Microneedling
Een microneedling behandeling is een behandeling waarbij de huid gecontroleerd en doelgericht geperforeerd wordt met hele fijne naaldjes van chirurgisch staal. Dit zorgt ervoor dat de huid gestimuleerd wordt om collageen en elastine aan te maken.
Coaguleren
Er wordt tijdens de behandeling gebruik gemaakt van een cauteerstift. Met cauterisatie wordt er een gloeidraad verhit met gelijkstroom waarmee wij de steelwrattjes weg kunnen branden. Vervolgens komt er een klein korstje op die er later af valt.
Littekentherapie
Tijdens littekentherapie maken wij gebruik van twee methodes. Litteken massage en littekentaping. Deze twee therapieën kunnen toegepast worden op verschillende soorten littekens. De meest voorkomende littekens zijn atrofische littekens en hypertrofische littekens.
Chemische peeling
Tijdens de behandeling wordt er een vloeistof met één of meerdere zuren op de huid aangebracht. Deze zuren kunnen oppervlakkig, middeldiep of diep in de huid terecht komen. De zuren die zich in de vloeistof bevinden zorgen ervoor dat de huid dunner wordt.
Laserbehandeling
Een perfect onthaart lichaam, de droom van bijna iedere man of vrouw. Niet meer hoeven scheren, geen wondjes meer of ingegroeide haren. Naast laserontharing helpen wij ook net zo goed voor huidverjonging, vaat-, acné- en pigmentlasering.
Veel gestelde vragen
Hierin vind u een greep van vragen die wij vaak terug horen komen in de praktijk.
Heb ik een verwijzing nodig?
Nee je hebt geen verwijzing nodig om naar een huidtherapeut te gaan. Het kan zijn dat u eerder bij een dermatoloog bent geweest en die heeft jou geadviseerd om naar de huidtherapeut te gaan. In dit geval kan het zijn dat een dermatoloog of een andere arts u een verwijsbrief mee geeft.
Wordt een acné behandeling vergoed?
Als u aanvullend verzekerd bent dan valt acne therapie in het gezicht onder uw vergoeding. Wij adviseren u altijd om het nog even na te gaan bij uw verzekering. Voor de vergoeding heeft u geen verwijzing nodig van een specialist. Echter kan de zorgverzekering daar wel om vragen. De hoogte van vergoeding verschilt per zorgverzekeraar.
Wordt een behandeling van een peeling vergoed?
Als er sprake is van acne (littekens) in het gezicht dan valt deze behandeling onder acne therapie en wordt deze dus vergoed. Wij adviseren u altijd om het nog even na te gaan bij uw verzekering. Voor de vergoeding heeft u geen verwijzing nodig van een specialist. Echter kan de zorgverzekering daar wel om vragen. De hoogte van vergoeding verschilt per zorgverzekeraar.