Alles over een acné behandeling

Wat is acné?

Acné is een huidaandoening wat veel voorkomt. Er zijn verschillende vormen van acné, tijdens een intake gesprek word er gekeken wat voor soort acné u heeft en aan de hand daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

”Daarnaast kan het zijn dat u in het verleden acné hebt gehad maar toch last hebt van littekens en of pigment vlekjes en rode verkleuringen. Ook voor deze verschijnselen is een behandeling mogelijk.”

De huidtherapeut kan bijna alle vormen van acné en acné littekens behandelen, dit kan in samenwerking gaan met de huisarts of dermatoloog. De huisarts of dermatoloog kan medicatie voorschrijven die ervoor zorgen dat de ontstekingen en talgvorming remmen en de bacteriën verminderen.

Hoe herken je acné?

Herkenbare verschijnselen

De meest voorkomende verschijnselen zijn puistjes, rode bultjes, mee-eters en vaak onderhuidse ontstekingen.

Meest voorkomende plekken

Acné komt voornamelijk voor in het gezicht, de rug, schouders/nek en de borst.

De volgende behandelmethodes kunnen gebruikt worden:

Manuele diepte reiniging

Milde peeling

Chemische peeling

Biopeeling

Microneedling
(acne littekens)

Thuisbehandeling en adviezen

Tarieven

Vind hier onze tarieven voor de verschillende acné behandelingen.
Acné behandeling
Intake gesprek • Gratis
Behandeling gelaat • 50,-
Behandeling gelaat incl. peeling mild • 65,-
Behandeling rug • 75,-
Behandeling rug incl. peeling • v.a. 95,-

Veel gestelde vragen

Hier behandelen wij de vragen die veel gesteld worden over de acné behandeling.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Acnétherapie valt onder de vergoeding als u aanvullend verzekerd bent en de acne plaatsvind in het gezicht. De hoeveelheid vergoeding en de eisen van de vergoeding zijn per zorgverzekeraar verschillend. Ga na bij uw zorgverzekering of u recht heeft op een vergoeding voor acnétherapie.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Derma Essentials is direct toegankelijk, dit houd in dat u zelf een afspraak kan maken zonder dat u daarvoor een verwijsbrief nodig heeft. Om in aanmerking te kunnen komen voor een vergoeding is het soms noodzakelijk om een verwijsbrief van de arts te hebben. Raadpleeg daarom altijd even uw polisvoorwaarden om te kijken welken eisen uw zorgverzekeraar stelt.

Hoe kan ik verspreiding van acné voorkomen?

Het blijft moeilijk, maar blijf van je huid af en knijp de puistjes niet zelf uit. Hierdoor maak je het namelijk alleen maar erger. Gebruik iedere keer als je je gezicht hebt gewassen een schone handdoek. Als je last hebt van acné op je rug, draag dan katoenen kleding. Zorg dat je de juiste producten voor thuis gebruikt. Door verkeerde producten te gebruiken word je huid of gevoelig of je verergerd de acné. Verwissel je kussensloop meerdere keren. En vergeet ook niet je make-up kwasten regelmatig schoon te maken. Denk naast je kussensloop ook aan je telefoon, maak deze ook regelmatig schoon.

Blijf op de hoogte van al mijn tips & tricks op onze socials