Alles over een chemische peeling

Wat is een chemische peeling?

Tijdens de behandeling wordt er een vloeistof met één of meerdere zuren op de huid aangebracht. Deze zuren kunnen oppervlakkig, middeldiep of diep in de huid terecht komen. De zuren die zich in de vloeistof bevinden zorgen ervoor dat de huid dunner wordt. Doordat de zuren de huid verweken zorgt dit ervoor dat de huid de komende 14 dagen kan gaan schilferen. Hoe erg de schilfers zullen zijn en hoe lang dit aanhoudt hangt af van de sterkte van de peeling.

Om een hardnekkig huidprobleem aan te pakken zijn er meerdere behandelingen nodig, de peelings zullen dan ook op sterkte worden opgebouwd.

Er kan tijdens de behandeling ook gekozen worden om de chemische peeling in te needlen, er wordt dan gebruik gemaakt van de microneedling pen. Door de peeling in te needlen zorg je ervoor dat de peeling dieper in de huid kan komen.

Wanneer de huid klaar is met schilferen kunt u al resultaat zien. De huid voelt glad aan, heeft een gezonde glow en een egalere tint.

Nazorg behandeling

Gevoeligheid

Per persoon kan de gevoeligheid van de huid veranderen. Uw huid kan de volgende symptomen vertonen: tintelingen, branderig gevoel, jeuk, droogheid, roodheid of trekkerig aanvoelen. Tot een week kan uw huid licht vervellen.

Vochtig houden

Doordat de huid dehydrateerd kan het wat strak en trekkerig aanvoelen, drink daarom genoeg water om de huid nog extra te laten hydrateren.

Waar is een chemische peeling geschikt voor?

Acné

Acné littekens

Pigment

Huidveroudering (rimpels en fijne lijntjes)

Photo-aging

Zonbeschadiging

Grove poriën of huidstructuur

Vocht arme huid

Doffe huid

Tarieven

Vind hier onze tarieven voor de verschillende chemische peelings.
Chemische peelings
Intake gesprek • Gratis
Chemische peeling gelaat mild • 65,-
Chemische peeling gelaat diep • v.a. 75,- LET OP: Afhankelijk van de intensiteit
Chemische peeling gelaat TCA • v.a. 145,- LET OP: Afhankelijk van de sterkte TCA
Zomerbehandelingspakket
Nu voor 475,-
Intake gesprek • Gratis
Glow facial (Losse behandeling 175,-)
Pink peel (Losse behandeling 175,-)
Mela treatment (Losse behandeling 175,-)

Zomerbehandelingspakket

De zon schijnt weer volop en daarom kunnen wij jou helpen deze zomer weer goed en gezond door te komen met de volgende drie behandelingen!

*Of ga voor een compleet pakket dat bestaat uit drie zomerbehandelingen. Normaal €525,-, Nu voor €475,- inclusief een zonbescherming t.w.v. €49,- extra cadeau!

Veel gestelde vragen

Hier behandelen wij de vragen die veel gesteld worden over chemische peeling.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Een chemische peeling kan worden vergoed als deze behandeling wordt ingezet tegen acné of acné littekens. Acnetherapie valt onder de vergoeding als u aanvullend verzekerd bent en de acne plaatsvind in het gezicht. De hoeveelheid vergoeding en de eisen van de vergoeding zijn per zorgverzekeraar verschillend. Ga na bij uw zorgverzekering of u recht heeft op een vergoeding voor acnetherapie.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Derma Essentials is direct toegankelijk, dit houd in dat u zelf een afspraak kan maken zonder dat u daarvoor een verwijsbrief nodig heeft. Om in aanmerking te kunnen komen voor een vergoeding is het soms noodzakelijk om een verwijsbrief van de arts te hebben. Raadpleeg daarom altijd even uw polisvoorwaarden om te kijken welken eisen uw zorgverzekeraar stelt.

Kan ik mijn behandeling voortzetten in de zomerperiode?

De behandeling kan niet altijd uitgevoerd worden in de zomer periode. Dit hangt namelijk af van de sterkte en de diepte van de peeling. Een TCA-peeling kan bijvoorbeeld niet plaatsvinden in de zomer. Dit omdat de kans op negatieve bijwerkingen vaak te groot zijn. Milde peelings kunnen wel in een zomer periode worden toegepast. Echter worden er aan het begin van de behandeling wat vragen gesteld om te kijken of de behandeling die gepland staat geschikt is op dat moment.

Blijf op de hoogte van al mijn tips & tricks op onze socials