Alles over een coagulatie behandeling

Wat is coaguleren?

Er wordt tijdens de behandeling gebruik gemaakt van een cauteerstift. Met cauterisatie wordt er een gloeidraad verhit met gelijkstroom waarmee wij de steelwrattjes weg kunnen branden. Vervolgens komt er een klein korstje op die er later af valt. Wanneer het korstje er af is gevallen ziet u een gladde en herstelde huid. Het kan zijn dat het plekje twee keer behandeld moet worden, dit hangt af van de grootte en de dikte. De tweede behandeling vindt plaats na 5 weken zodat de huid goed hersteld is.

Ervaar je last?

Precisie

Doordat er zorgvuldig te werk wordt gegaan zal de kans op littekenvorming klein zijn.

Verzorging

Tijdens de behandelperiode is het van belang dat u de plekjes goed beschermt tegen UVA en UVB straling. Gebruik daarom een zonnebrand crème.

Waar is coagulatie geschikt voor?

Steelwratten

Ouderdoms wratten

Tarieven

Vind hier onze tarieven voor de verschillende coagulatie behandelingen.
Coagulatie behandeling
Intake gesprek • Gratis
Coagulatie 15 min. • 22,50
Coagulatie 30 min. • 45,-

Veel gestelde vragen

Hier behandelen wij de vragen die veel gesteld worden over coaguleren.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden word vergoed. De vergoeding zit meestal wel in het pakket van een aanvullende verzekering. Ga na bij uw polisvoorwaarde of het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden vergoed wordt.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Derma Essentials is direct toegankelijk, dit houd in dat u zelf een afspraak kan maken zonder dat u daarvoor een verwijsbrief nodig heeft. Om in aanmerking te kunnen komen voor een vergoeding is het soms noodzakelijk om een verwijsbrief van de arts te hebben. Raadpleeg daarom altijd even uw polisvoorwaarden om te kijken welken eisen uw zorgverzekeraar stelt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de mate van de indicatie. Meestal zijn er 2-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Een vervolg afspraak is mogelijk na 4 weken. De huid is dan weer volledig hersteld.

Blijf op de hoogte van al mijn tips & tricks op onze socials