Alles over de reumatische voet

Wat is een reumatische voet?

De voeten van mensen met reuma zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig door ontstekingen, standveranderingen en slijtage in de gewrichten. Daarom is een speciale behandeling noodzakelijk is.

Medische aspecten

Het ontstaan van eelt en likdoorns aan reumatische voeten is het gevolg van een aantal factoren. Het vetkussen onder de bal van de voet wordt dunner, een afwijkende stand van de voet en / of tenen, maar ook slecht passende schoenen kunnen een rol spelen.

Gespecialiseerde pedicures

De reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels moet dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid gebeuren. Als pedicure heb ik een speciale bijscholing gevolgd en beschik ik over de aantekening ‘Reumatische voet’. Ik kan ook advies geven over huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze.

Wat u moet weten

Vergoeding

Als reumapatiënt kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Ik werk samen met zorgverzekeraars waardoor u als patiënt recht heeft op een tegemoetkoming in de behandelingskosten. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar of dit het geval is.

Na de behandeling

Maak uw voeten dagelijks schoon met lauwwarm water en droog deze vervolgens deppend af met een schone handdoek. Maak geen gebruik van een voetbad! De huid wordt te week en de voeten worden daardoor kwetsbaarder.

De volgende behandelmethodes kunnen gebruikt worden:

Vilttechniek

Nagelbeugeltechniek

Geïnteresseerd? Maak nu een afspraak!

Fijn om te horen dat u interesse heeft in een behandelplan. Laten we samen kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Blijf op de hoogte van al mijn tips & tricks op onze socials