Veel gestelde vragen

Zit je met een vraag? Kijk hier rond of het antwoord er tussen zit of neem contact op via onze contactpagina.

Vraag het aan de specialist

Vraag stellen aan een professionele huidtherapeut of medisch pedicure? Hier vindt u een paar veel gestelde vragen die wij vaak voorbij horen komen in onze praktijk. Mocht uw vraag er niet tussen zitten kunt u altijd bij ons terecht via de contactpagina of tijdens uw afspraak in de praktijk.

Alle vragen over verzekeringen.

Hier behandelen wij de vragen die veel gesteld worden in onze praktijk.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee je hebt geen verwijzing nodig om naar een huidtherapeut te gaan. Het kan zijn dat u eerder bij een dermatoloog bent geweest en die heeft jou geadviseerd om naar de huidtherapeut te gaan. In dit geval kan het zijn dat een dermatoloog of een andere arts u een verwijsbrief mee geeft.

Wordt een acné behandeling vergoed?

Als u aanvullend verzekerd bent dan valt acne therapie in het gezicht onder uw vergoeding. Wij adviseren u altijd om het nog even na te gaan bij uw verzekering. Voor de vergoeding heeft u geen verwijzing nodig van een specialist. Echter kan de zorgverzekering daar wel om vragen. De hoogte van vergoeding verschilt per zorgverzekeraar.

Wordt een behandeling van een peeling vergoed?

Als er sprake is van acne (littekens) in het gezicht dan valt deze behandeling onder acne therapie en wordt deze dus vergoed. Wij adviseren u altijd om het nog even na te gaan bij uw verzekering. Voor de vergoeding heeft u geen verwijzing nodig van een specialist. Echter kan de zorgverzekering daar wel om vragen. De hoogte van vergoeding verschilt per zorgverzekeraar.

Wordt een microneedling behandeling vergoed?

Een behandeling tegen acné littekentjes valt onder acnétherapie mits de littekens plaats vinden in het gezicht. De behandeling wordt alleen vergoed als u aanvullend verzekerd bent. De hoeveelheid vergoeding en de eisen van de vergoeding zijn per zorgverzekeraar verschillend. Ga na bij uw zorgverzekering of u recht heeft op een vergoeding voor acnétherapie.

Vind de microneedling behandeling plaats voor een andere indicatie dan valt deze helaas niet onder een vergoeding.

Vraag niet beantwoord?

Neem dan contact op of bespreek het tijdens één van uw afspraken.

Contact

Alle vragen over behandelingen

Hier behandelen wij de vragen die veel gesteld worden in onze praktijk.

Vraag niet beantwoord?

Neem dan contact op of bespreek het tijdens één van uw afspraken.

Contact

Hoe kan ik verspreiding van acné voorkomen?

Het blijft moeilijk, maar blijf van je huid af en knijp de puistjes niet zelf uit. Hierdoor maak je het namelijk alleen maar erger. Gebruik iedere keer als je je gezicht hebt gewassen een schone handdoek. Als je last hebt van acné op je rug, draag dan katoenen kleding. Zorg dat je de juiste producten voor thuis gebruikt. Door verkeerde producten te gebruiken word je huid of gevoelig of je verergerd de acné. Verwissel je kussensloop meerdere keren. En vergeet ook niet je make-up kwasten regelmatig schoon te maken. Denk naast je kussensloop ook aan je telefoon, maak deze ook regelmatig schoon.

Is microneedling pijnlijk?

Microneedling wordt negen van de tien keer ervaren als vervelend. De behandeling is wel goed uit te houden omdat het eerder een schavend gevoel geeft. Uw huidtherapeut bereid u goed voor op de behandeling en luistert naar uw wensen.

Hoeveel behandelingen voor coaguleren heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de mate van de indicatie. Meestal zijn er 2-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Een vervolg afspraak is mogelijk na 4 weken. De huid is dan weer volledig hersteld.

Als ik littekenpleisters nodig heb, hoe kom ik hier dan aan?

Littekenpleisters gaan op recept van de arts. Een huidtherapeut mag geen recepten uitschrijven, ga daarom langs bij uw huisarts voor het vragen van een recept als dit aangegeven wordt door uw huidtherapeut.

Kan ik mijn peeling behandeling voorzetten in de zomerperiode?

De behandeling kan niet altijd uitgevoerd worden in de zomer periode. Dit hangt namelijk af van de sterkte en de diepte van de peeling. Een TCA-peeling kan bijvoorbeeld niet plaatsvinden in de zomer. Dit omdat de kans op negatieve bijwerkingen vaak te groot zijn. Milde peelings kunnen wel in een zomer periode worden toegepast. Echter worden er aan het begin van de behandeling wat vragen gesteld om te kijken of de behandeling die gepland staat geschikt is op dat moment.

Geïnteresseerd? Maak nu een afspraak!

Fijn om te horen dat u interesse heeft in een behandelplan. Laten we samen kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Blijf op de hoogte van al mijn tips & tricks op onze socials